Skip to content

2,60 sis. alv 24%

Kuvaus

Venäläinen rakuuna selviää talven yli. Se viihtyy auringossa ja puolivarjossa, mutta eivät kosteassa eivätkä persiljan lähistöllä. Samassa kasvupaikassa ne menestyvät 3-4 vuotta.

Siitä käytetään tuoreet lehdet ja versonkärjet, joita voi kerätä milloin vain. Ne säilyvät muovipussissa jääkaapissa muutaman päivän. Niitä voi myös pilkkoa ja pakastaa jääkuutiorasioihin tai uuttaa öljyyn ja etikkaan. Kuivattuna se menettää pian arominsa.

Rakuunaa lisätään tuoreena etenkin kurpitsa-, tomaatti-, munakoiso-, viher-, ja perunasalaatteihin, sekä kuivattuna tai tuoreena keittoihin, kala- ja äyriäisruokiin, uuniperunoille, munakkaisiin, kastikkeisiin, marinadeihin. Sen aromi voimistuu kypsentämisen aikana. Rakuunalla voi maustaa porkkanaa, tomaattia, artisokkaa, kukkakaalia ja muita kaaleja, lanttua, mustajuurta, palsternakkaa, parsaa ja sieniä sekä rahkaa, tuorejuustoa ja yrttivoita. Se sopii hyvin rosmariinin, timjamin, persiljan, kirvelin, sipulien, ruohosipulin ja pippurin kanssa – se kuitenkin peittää helposti alleen muiden mausteiden maun.

Lisätiedot

Väri