Skip to content

2,60 sis. alv 24%

Kuvaus

Mäkimeirami on monivuotinen, 20-50cm korkea pysty- ja tukevavartinen. Se viihtyy parhaiten auringossa, sen kukat houkuttelevat puutarhaan perhosia ja mehiläisiä. Paras säilytystysmuoto on kuivaaminen, sillä se säilyttää aromin vuoden ajan.

Mäkimeiramin maku on mausteinen, hieman karvas ja hyvin aromaattinen. Se on erinomainen tomaatin ja mozzarellan seuralainen. Se sopii kastikkeisiin, marinadien, keittojen, patojen, pastan, munaruokien, kurpitsa-, ja kesäkurpitsaruokiin sekä perunan, munakoison, paprikan, sienten,  papujen ja herneiden kera. Se on myös yleinen pitsamauste. Meksikossa sitä on papuruoissa, burritossa, tacotäytteissä ja salsoissa.

Mäkimeirami sopii hyvin basilikan, valkosipulin, oliivien, rosmariinin ja timjamin kanssa. Se lisätään ruokiin vasta loppuvaiheessa, noin 10 minuuttia ennen valmistumista; kuivattu on maukkainta, kun sen upottaa ennen käyttöä öljyyn.

Lisätiedot

Väri