Kuvaus
Basilika menestyy ulkona aurinkoisella paikalla vain lämpiminä kesinä, sillä se on hyvin arka kylmälle. Kylminä ja kosteina kesinä se on viisainta kasvattaa terassilla tai sisällä ikkunalaudalla. Basilikaa suositellaan kasteltavaksi keskipäivällä.
Lehdet menettävät makunsa ellei kukkia poista. Lehtiä voi kuivata tai pakastaa.
Basilika lisätään ruokaan vasta valmistuksen loppuvaiheessa, sillä keitettynä sen aromi häviää ja kitkeröityy. Basilika tuo hyvää makua salaattiin, pestoon, pastaan, keittoihin, lasagneen, kalaruokiin, pitsoihin, muna-, koiso-, peruna-, kurpitsa-, kurkku-, herne-, papu-, ja pinaattiruokiin sekä hapankaalin, riisin ja sienten mausteeksi.
Basilika sopii hyvin korianterin, valkosipulin, sipuleiden, oreganon, persiljan, rosmariinin, kyntelin, salvian, rakuunan, timjamin, pippurin ja paprikan kanssa.